SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'da sıradan bir gün! 'İnsanlar anlamakta zorlanıyor'

Ukrayna'da sıradan bir gün! 'İnsanlar anlamakta zorlanıyor'

17 Şubat 2022 Perşembe - 14:59




Savunma gözlemcileri Salı günü Rusya'nın bazı askeri teçhizatı Ukrayna sınırından uzaklaştırıyormuş gibi göründüğünü söylerken, Batı, ülkeye yönelik mevcut tehdidin devam ettiği görüşünde kararlı.





Ülkede ise çocuklar parkta oynuyor, bir sokak çalgıcısı kış güneşinin altında Pink Floyd çalıyor, gençler açık hava buz pateni pistinde kayarken kıkırdıyor. Ukrayna'lılar hayatlarını olası bir işgalin arifesinde değil de, sıradan bir günü yaşıyor gibi yaşıyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Mariupol kentindeki insanlar - önceden çatışma bölgesi olan yerden sadece 10 kilometre uzakta - canlı müzik eşliğinde şarkılar söyledi ve geç saatlere kadar parti yaptı. Kısaca, hayat devam etti.

Azak Denizi'nde savaş gemilerini gözetlemek için devriye gezen kentin Sahil Güvenlik biriminin başkan yardımcısı Ihor Chertov, "Batı, bizim için bizden daha çok endişeleniyor gibi görünüyor" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın ülkesine saldırmakla tehdit ettiği ancak yakın bir işgal olasılığının Batı, tarafından abartıldığını söylüyor.

Hükümet, 16 Şubat'ı “Birlik Günü” ilan ederek halkı korkuya kapılmak yerine bayrak sallamaya ve milli marşı söylemeye teşvik etti.


Avrasya Demokrasi Girişimi Başkanı Peter Zal

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap