SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'da kalan Türk vatandaşı: ''Yağmur suyu biriktiiyorum''

Ukrayna'da kalan Türk vatandaşı: ''Yağmur suyu biriktiiyorum''

02 Mart 2022 Çarşamba - 11:04




Ukrayna'nın Rusya'nın işgali altındaki Donbass bölgesine 150 kilometre mesafede bulunan Zaporijya bölgesinde mahsur kalan Türk vatandaşı katıldığı canlı yayına "Çocuğuma içirmek için yağmur suyu biriktiriyorum" sözleriyle damga vurdu.





Donbass bölgesine 150 kilometre mesafede bulunan Zaporijya bölgesinde mahsur kalan Emrecan Tekin, sığınakta yaşadığı zorlukları TELE1’e anlattı.

Emrecan Tekin, eşi ve çocuğu ile birlikte kaldığı sığınakta iki ülke arasındaki gerilimin dinmesini bekliyor. 50-60 kişi ile birlikte sığınakta yaşam mücadelesi veren Tekin, TELE1 canlı yayınına bağlanarak, “Küçük çocuklar ve yeni doğum yapmış kadınlar var. Silah ve bomba sesleri çok yakından geliyor. Bugün 200 metre yakınımıza bir bomba düştü.” dedi.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Yaşadıklarını anlatan Tekin, “Suyumuz bitti. Yağmur’un altında kovanın su dolmasını bekliyorum. O suyu çocuğuma içireceğim, daha nasıl anlatabilirim? Elektrik yok, su yok, ısınma sıfır. Ben üzerimdeki montu bile kendi çocuğumun üzerine örtüyorum.” dedi.

Konsolosluğa ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Tekin, “Bize ulaşan yok, biz konsolosluğa ulaşmaya çalışıyoruz ama bulunduğumuz bölgenin kritik bölge olmasından dolayı, tahliyenin riskli olduğunu söylüyorlar. Dışişleri Bakanlığı’mızdan yardım talep ediyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Burada ölmeyi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap