SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna’ya ait kargo uçağı Yunanistan’a düştü! Radyoaktif sızıntıya yol açtı

Ukrayna’ya ait kargo uçağı Yunanistan’a düştü! Radyoaktif sızıntıya yol açtı

17 Temmuz 2022 Pazar - 18:37




Ukrayna’ya ait Antonov tipi kargo uçağı Yunanistan’ın Kavala şehrinin yakınlarına düştü. Sırbistan’dan havalanan uçağın içerisinde bulunan sekiz kişi hayatını kaybetti. Uçağın taşıdığı radyoaktif madde bölgede paniğe neden oldu. Bazı yerleşim merkezleri boşaltılıyor.





Sırbistan’ın Niş kentindeki Megas Konstantinos Havalimanı’ndan kalkarak Ürdün’e gitmek için havalanan ve Ukrayna’ya ait olduğu belirtilen 1971 model Antonov tipi kargo uçağı, bu gece yarısı saat 02.30 sıralarında Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında düştü.

İçerisindeki sekiz kişilik personelden kurtulan olmadı. Aniden irtifa kaybederek düşen uçağın kargosunda bulunan radyoaktif madenden sızıntı olması üzerine etrafta geniş güvenlik önlemi alınmaya başlandı. Kavala Kenti yakınlarındaki Pangaiso Belediyesi’ne bağlı Antiphilippi mevkiinde düşen Antonov uçağının taşıdığı kargonun tehlikeli madde taşıdığı iddiası üzerine bölgede alarm verildi.

NÜKLEER MÜDAHALE EKİPLERİ OLAY YERİNE GÖNDERİLDİ

SÖZCÜ’den Yaşar Anter’in aktardığına göre; Yunanistan medyasının yayınladığı haberde, uçağın düştüğü bölgeye Özel Nükleer Biyolojik Kimyasal Savunma Müdahale Şirketi personelinin Yunan Savunma Bakanlığı’nın talimatıyla olay yerine hareket ettiği açıklandı.

Kavala’daki operasyon ekibinin başında bulunan İtfaiye Müdürü Marios Apostolidis, “İtfaiyeden özel ekipman ve ölçüm cihazlarıyla gelen adamlar, uçağın çarpma noktasına yaklaşarak gövdeyi ve diğer parçalarını yakından gördüler. Uçağın enkazı tarım alanlarına dağıldı.” dedi.

Apostolidis, yerinde yapılan incelemede “Duman ve yoğun ısının yanı sıra menşei bilinmeyen beyaz bir madde olduğu için sahada istikrarsızlık tespit edildiğini, ancak ölçüm aletlerinin endişe verici bir şey göstermediğinin altını çizdi. Bir sonraki aşama, uçağın düştüğü tüm alanı araştırmak için bir drone uçurmaktır. Sahada istikrarın sağlandığı ve operasyona yardım edenlerin güvenliği açısından herhangi bir risk bulunmadığı anlaşıldıktan sonra tüm süreç başlayacak.” İfadelerini kullandı.

İKİ BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLECEK


Uçak kazasına müdahale eden itfaiye erlerinden ikisinin nefes darlığı çekerek hastaneye kaldırılmasının ardından Pangaiou Belediye Başkanı Philippos Anastasiadis açıklama yaptı Anastasiadis “Antifilippi yerleşiminin boşaltılması konusunda ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Uçağın düştüğü alanın 2 kilometre çevresinde tehlike var. Bu nedenle yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı köyü tahliye edeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap