SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna tahılı krizinde dörtlü toplantı: Rus askeri heyeti İstanbul'da

Ukrayna tahılı krizinde dörtlü toplantı: Rus askeri heyeti İstanbul'da

13 Temmuz 2022 Çarşamba - 15:03




Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı için Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) heyetleri bugün İstanbul'da bir araya geliyor. RIA Novosti, Rusya heyetinin İstanbul'a geldiğini duyurdu.





Rusya'nın Karadeniz'de Ukrayna limanlarını abluka altında tutarak buğday ihracatını engellemesiyle yaşanan krizin çözümüne dönük görüşmeler için taraflar bugün İstanbul'da bir araya geliyor. Toplantıda, Türkiye, Ukrayna, Rusya'dan askeri delegasyonla Birleşmiş Milletler'den (BM) diplomatik heyetlerin yer alması bekleniyor. Güvenlik gerekçesiyle toplantı yeri açıklanmazken görüşmenin saat 14:00'de başlaması bekleniyor.

Rusya'nın RIA Novosti haber ajansı, Rusya askeri heyetin İstanbul'a sabah saatlerinde geldiğini duyurdu. Ajansa konuşan diplomatik bir kaynak, "Görüşmede ilerleme olacağına dair yüksek bir beklenti olduğunu" ifade etti. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba görüşmeler öncesi Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki tahıl müzakereleri gemi sahipleri ve ülkelerin güvenlik garantilerini sağlamalı" dedi. Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar da dün yaptığı açıklamada, “Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası pazarlara güvenli sevkiyatına odaklanılacağını" belirtmişti.

Ukrayna, limanlarında 25 milyon tona kadar tahılın engellendiği ve söz konusu ürünlerin sevkiyatını yapacak en az 20 ticaret gemisinin bekletildiği tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler'den (BM) ticari gemilerin başta Odessa limanı olmak üzere mayınlı bölgelerin arasında açılan güvenli koridorlardan geçişinin yapılması önerisi getiriyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap