SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Savaştaki kayıplar devlet sırrıdır

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Savaştaki kayıplar devlet sırrıdır

15 Temmuz 2022 Cuma - 09:55




Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna'nın Rusya ile savaşındaki kayıplarını düşmanın verilere ulaşmaması amacıyla açıklamayacaklarını belirtti.





Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında iki taraf da büyük kayıplar verirken, Ukrayna Savunma Bakan Yardımısı Anna Malyar, Ukrayna’nın resmi kayıpları hakkında açıklama yaptı.

Askeri kayıpların olağanüstü hal durumunun sona erene kadar devlet sırrı olarak kalacağını ifade eden Malyar, “Kayıpların sayısı sıkıyönetim döneminde devlet sırrıdır. Bu askeri çıkarlar, düşmanın bu sayıları bilmemesi ve kendi amaçları için kullanmamasından kaynaklıdır” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’daki bazı kuruluşların bu rakamları öğrenmeye çalıştığını ancak bunun sakıncaları olduğunu belirten Malyar, “Bu rakamları kamuoyundan sakladığını düşünerek bu rakamları alenen araştırmaya çalışan vatandaşlara ve kamu inisiyatiflerine sesleniyoruz. Düşman için çalışmayın ve sıkıyönetim bitene kadar bu rakamları açıklamayın” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap