SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna Rus ordusunu korkuttu! Yeni savunma hattı kuruluyor

Ukrayna Rus ordusunu korkuttu! Yeni savunma hattı kuruluyor

17 Eylül 2022 Cumartesi - 15:07




Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken, Ukrayna ordusu işgal altında olan bölgelerin özgürleştirilmesi için karşı saldırılarını sürdürüyor.





Rusya'nın işgal ettiği toprakları geri almak adına karşı saldırılara başlayan Ukrayna Rusya'yı tedirgin ediyor.

Batılı savunma yetkilileri ve analistleri Cumartesi günü, Ukrayna askerlerinin Rus işgali altındaki bölgelere karşı saldırı başlatmasının ardından Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın kuzeydoğusunda yeni bir savunma hattı kurmaya başladıklarını iddia etti.

İngiliz Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, savunma hattının muhtemelen Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Kharkiv'in yaklaşık 150 kilometre güneydoğusunda, Oskil Nehri ile Svatove arasında olacağı yönünde olacağı belirtildi. 

Öte yandan İngiliz ordusu, Moskova'nın "muhtemelen bu bölgenin kontrolünü sürdürmeyi önemli gördüğünü, çünkü Rusya'nın hala Belgorod bölgesinden kontrol ettiği birkaç ana ikmal rotasından biri tarafından geçildiğini" belirterek, "bu bölgenin inatçı bir savunmasının" olduğunu da sözlerine ekledi.

Washington merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ne göre ise Ukrayna kuvvetleri, Rus işgali altındaki toprakları hedef alan bir karşı saldırıda ilerlemeye çalışırken Harkov bölgesindeki kilit Oskil Nehri olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap