SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna ordusundan 'Putin taktiği': Ellerinizi kaldırın

Ukrayna ordusundan 'Putin taktiği': Ellerinizi kaldırın

27 Şubat 2022 Pazar - 16:41




Putin'in Ukrayna ordusuna seslenmesinin ardından, Ukrayna Genelkurmayı da Rus askerlerini silah bırakmaya çağırdı: Silahlarınızı bırakın ve ellerinizi havaya kaldırın. Bu, eve dönüş biletiniz olacak.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in cuma günü Ukrayna ordusuna darbe çağrısı yapmasının ardından, bu kez de Ukrayna genelkurmayından Rus askerlerine bir çağrı geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Yevhen Moisiuk, Rus askerlerine Rusça seslendiği bir video paylaştı. 

Moisiuk, "Niçin burada olduğunuzu, ne için savaştığınızı ve neyi başarmak istediğinizi düşünün. Umarım şunu anlamışsınızdır ki, sizi burada kimse istemiyor ve burada olmanızı gerektirecek bir şey yok" dedi. 

Moisiuk sözlerine şöyle devam etti: "Bana inanın ki bizim davamız haklı ve siz sadece, hükümetinizin elindeki bir araçsınız. Size ailelerinize dönmeniz, hayatınızı ve onurunuzu kaybetmemeniz için bir şans tanıyoruz. Silahlarınızı bırakın ve ellerinizi havaya kaldırın, ki bizim askerlerimiz ve sivillerimiz bizi duyduğunuzu anlasın. Bu, eve dönüş biletiniz olacak. Gidip kendi ülkenizi savunun ve bizimkini yok etmeyin."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap