SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna: Kırım'daki bir Rus askeri üssünü vurduk

Ukrayna: Kırım'daki bir Rus askeri üssünü vurduk

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:55




Ukrayna'nın GUR askeri istihbarat ajansı, Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının Kırım'daki bir Rus askeri üssünü vurduğunu belirtti





Cuma günü erken saatlerde Rusya, Ukrayna'nın Rusya kontrolündeki topraklar üzerinde şimdiye kadarki en büyük koordineli hava saldırılarından birini gerçekleştirmiş, ancak Kırım'a saldıran 42 insansız hava aracını hedeflerine ulaşamadan düşürdüğünü savunmuştu

Ukraynalı istihbarat yetkililerine göre, saldırı Ukrayna kontrolündeki topraklardan 200 km uzaklıktaki Perevalnoye kasabasında bulunan Rusya'nın 126. Kıyı Savunma Tugayı'nı hedef aldı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Yusov, saldırının gerçekleştiğini doğrulayarak, "Bir saldırı olduğunu teyit ediyoruz" dedi.

Ukrayna askeri istihbarat şefi Kyrylo Budanov ise saldırı sonrasında, "Sadece Ukrayna anakarasındaki değil Kırım'daki insanlar da zaferimizin ve kurtuluşlarının çok uzakta olmadığını hatırlamalı ve buna inanmalılar" açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap