SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: 11 binden fazla Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: 11 binden fazla Rus askeri öldürüldü

06 Mart 2022 Pazar - 13:19




Rusya-Ukrayna savaşının 11'inci gününde kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ukraynalı sığınmacıların sayısı 1.2 milyonu aştı. Ülkeye askeri ve insani yardımlar son sürat devam ediyor. Ukrayna'da iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Harkov'da bugün insani yardım koridorunun açılabileceğini bildirdi. İşte bölgeden son dakika gelişmeleri...





Rusya Ukrayna savaşında bugün 11'inci güne girilirken bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusu, sabah saatlerinde yeni bir rapor yayınladı ve Rusya'nın yeni hedefini dünyaya duyurdu. Avustralya'nın söz verdiği askeri teçhizat ve tıbbi malzeme Ukrayna'ya ulaşırken, Harkiv'de insani koridor için umutları yeşerten bir açıklama geldi.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

12.04 İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, Ukrayna'daki ihtilafın yıllarca olmasa da aylarca süreceğini belirterek, Rusya Devlet Başkanı Putin'in başarısız olmasını sağlamak için uluslararası müttefiklerin 'stratejik dayanıklılık' göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

11.56 Mariupol belediye meclisi, bugün yerel saatle 10.00 ile 21.00 arasında ateşkese uyulacağını söyledi.

11.13 Mariupol'daki Ukraynalı yetkililer sivillerin tahliyesine TSİ 13.00'da başlanacağını duyurdu. 


10.51 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Moskova'nın 24 Şubat'taki bir işgalden bu yana 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

10.18 Rusya, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 2 bin 203 hedefin imha edildiğini açıkladı.

10.12 İngiltere istihbaratı Rusya'nın sivil bölgeleri hedef aldığını öne sürdü. Raporda 'Ukrayna direnişinin ölçeği ve gücü Rusya'yı şaşırtmaya devam ediyor' denildi ve Moskova'nın buna sivil bölgeleri hedef alarak yanıt verdiği bilgisine yer verildi.

10.00 Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Washington, Varşova Ukrayna'ya savaş uçağı tedarik edilmesi konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD'nin Polonya'ya belirli sayıda F-16 sağlayabileceğini, Varşova'nın ise Kiev'e Sovyet döneminden kalma savaş uçakları tedarik edebileceğini söyledi.


09.25 Belarus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya paraşütçü birlikleri gönderildiği iddialarını yalanladı.

07.49 Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-17A Globemaster, Ukrayna'ya kritik askeri teçhizat ve tıbbi malzeme teslim etti .

Teslimat, Avustralya başbakanı Scott Morrison'ın ülkenin savunma amaçlı askeri yardım sağlayacağını açıklamasının ardından geldi.

HARKİV'DE İNSANİ KORİDOR UMUDU

07.34 Ukrayna'nın Rusya ile müzakere heyetinde yer alan David Arachamija, doğudaki Harkiv kentinden bir insani koridorun Pazar günü açılabileceğinden umutlu olduğunu açıkladı.


RUSYA'NIN SIRADAKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

06.11 Ukrayna, Rusya'nın elektrik santrali barajını ele geçirmek istediğini söyledi.

Pazar günü erken saatlerde yayınlanan bir raporda, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Kiev'in yaklaşık 150 km güneyinde Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kaniv hidroelektrik santralinin barajını ele geçirmeyi planladığını söyledi.

Şimdiye kadar Rus kuvvetleri, Zaporizhzhia'daki Avrupa'nın en büyük nükleer santrali de dahil olmak üzere birçok enerji altyapı tesisini tahrip etti, saldırdı veya ele geçirdi.

BIDEN ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ 


05.40 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna’nın güvenliği, Ukrayna’ya mali destek konuları ve Rusya’ya yönelik yaptırımlara ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden özellikle, Visa ve Mastercard'ın bu akşam Rusya'daki hizmetlerini askıya alma kararını memnuniyetle karşıladı" denildi.

04.00 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD'li iş adamı Elon Musk ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Zelenski, "Elon Musk ile görüştüm. Sözleriyle ve eylemleriyle desteklediği için teşekkür ederim. Kozmik projeler ve kendisinin savaştan sonra Ukrayna ziyareti ihtimali ile ilgili konuştuk" ifadelerini kullandı.

03.30 Ukrayna’nın Kiev Bölgesi Valisi Oleksiy Kuleba, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov tarafından Ukrayna’ya gönderilen askerlerin, ülkenin Kiev bölgesinde yer alan Borodyanka kentindeki bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesini ele geçirerek, içerdeki akıl hastalarını ve hastane personellerini rehin aldığını duyurdu. 

02.03 AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Ukraynalı sığınmacıların sayısının 1.2 milyonu aştığını açıkladı.

2 ŞİRKETTEN DAHA 'RUSYA' KARARI


01.45 Visa ve Mastercard, Rusya operasyonlarının tamamını askıya alacağını duyurdu. 

00.45 ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte, ABD'nin sınır dışı ettiği Rus diplomatları alması için, Rus uçağının havasahasını kullanımına izin verdiği bilgisini aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap