SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna duyurdu! İşgal harekatının kilit ismi öldürüldü

Ukrayna duyurdu! İşgal harekatının kilit ismi öldürüldü

23 Mart 2022 Çarşamba - 11:09




Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 28. güne girilirken, Rus ordusunun kayıpları her geçen gün artıyor. Ukrayna ordusu, Rus Albay Alexei Sharov'un öldürüldüğünü duyurdu.





Rusya Devlet başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş son sürat devam ediyor. Dördüncü haftasına girilen savaşta Rusya'nın hedeflerinin gerisinde kaldığı ve beklediğinin çok üzerinde asker kaybı yaşadığı dile getiriliyor.

MARİUPOL'UN ELE GEÇİRİLMESİ ADINA KRİTİK BİR İSİMDİ

Putin'in Ukrayna ile savaşının başlamasından bu yana 15. üst düzey komutanını kaybettiği bildirildi. İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Rus Albay Alexei Sharov 200 binden fazla kişinin mahsur kaldığı Ukrayna kenti Mariupol'da öldürüldü. Sharov'un Rusya'nın son derece önemli gördüğü kente ele geçirmek için kritik bir role sahip olduğu belirtiliyordu.

HABERİ UKRAYNA ORDUSU VERDİ

Ukrayna ordusu subayı Anatoliy Stefan, Rusya Deniz Piyadeleri'ne bağlı 810. Zhukov Tugayı'nın komutanı olan Sharov'un ölümünü sosyal medya hesaplarından duyurdu. Sharov'un ölümü, 45. Mühendislik Alayı Komutanı Albay Nikolay Ovcharenko'nun ölümünün ardından geldi. Ukrayna ordusu daha önce de Tümgeneral Vitaly Gerasimov, Tümgeneral Andrei Kolesnikov, Tümgeneral Andrei Sukhovetsky ve Korgeneral Andrei Mordvichev'i cephede öldürmüştü.

SAVAŞTA KAÇ RUS ASKERİ ÖLDÜ?

Pentagon savaşta 7 bin Rus askerinin öldüğünü tahmin ediyor. Ukrayna tarafının iddiasına göre ise bu sayı 14 binin üzerinde. Rusya Savunma Bakanlığı, 'özel askeri operasyon' olarak adlandırdığı bu işgalde 498 askerin öldüğünü açıklamıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap