SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna Dışişleri: Donbass'ta askeri harekat düzenleme planımız yok

Ukrayna Dışişleri: Donbass'ta askeri harekat düzenleme planımız yok

23 Kasım 2021 Salı - 12:41




Rusya'nın sınıra asker yığdığı bir dönemde Ukrayna'dan tansiyonu düşüren açıklama. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Kiev'in Donbass bölgesinde askeri harekat düzenleme planının olmadığını belirtti.





Rusya’nın sınırda askeri yığınağı artırması ile Ukrayna’ya saldıracağını belirten Kiev yönetiminden tansiyonu düşüren açıklama geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Kiev'in halihazırda gerilimin yükseldiği Ukrayna'nın doğusunda yer alan ihtilaflı Donbass bölgesine askeri harekat düzenlemeyi planladığı yönündeki haberleri yalanladı.

 Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Resmi olarak ifade edeyim: Ukrayna, Donbas'ta askeri bir harekat planlamıyor. İhtilafa siyasi ve diplomatik çözümler aramaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

 Kuleba, ayrıca Ukrayna'nın krizi çözmek üzere Normandiya formatını canlandırmak için çok çalıştığını da sözlerine ekledi.

 Geçen hafta Rossiya 1 televizyonuna konuk olan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Ukrayna büyük bir olasılıkla kendi sorununu askeri yollardan çözmeye başlatmayı deniyor, kendisi ve Avrupa'daki herkes için bir felaket daha oluşturmaya çalışıyor" açıklamasında bulunmuştu


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap