SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna askeri röportaj verirken bomba düştü! Korku dolu anlar

Ukrayna askeri röportaj verirken bomba düştü! Korku dolu anlar

23 Şubat 2022 Çarşamba - 13:36




Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı iki bölgeden biri olan Lugansk'ta, Ukrayna askeriyle yapılan röportaj sırasında bomba düştü. Korku dolu anlar kameraya saniye saniye yansıdı.





Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde günden güne artan gerilim sonucunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarihi bir konuşma yaparak Donetsk ve Lugansk'ı resmen tanıdığını açıkladı. Tanıma kararının ardından Putin, Rus silahlı kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk'de barışın korunması talimatını verdi. Böylece Rus güçleri, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesine ayak basmış olacak.

RÖPORTAJ YAPARKEN BOMBA DÜŞTÜ

Bölgede tansiyon günden güne yükselirken, Donbas'tan gelen görüntüler endişeleri daha da artırdı. Rusya'nın önceki akşam bağımsızlığını tanıdığı iki bölgeden biri olan Lugansk'ta, Ukrayna askeriyle yapılan röportaj sırasında yakınlara bomba düştü. Çevredekiler büyük panik yaşarken, o anlar kameralarca saniye saniye görüntülendi. Videoda, röportaj veren askerin ve gazetecilerin sığınağa doğru koştuğu görüldü.

DONBASS'TA ÇATIŞMA: 1 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ, 6 ASKER YARALANDI

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass Bölgesi’ndeki sınırda milisler ile Ukrayna askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Ordusu’nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, "Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1’i ağır toplam 6 asker yaralandı" denildi. Açıklamada Donbass’taki ayrılıkçıların 81’i ağır toplam 96 saldırı gerçekleştirdiği ve BM-21 Grad roketatar sistemi, 152 mm ve 122 mm çaplarında toplar, tanksavar bombaatar ile büyük makineli tüfekler kullandığı ifade edildi.

UKRAYNA'DA YEDEK ASKERLER GÖREVE BAŞLADI


Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin imzaladığı kararname ile göreve çağırılan 18-60 yaş arası yedek askerlerin bugün göreve başladığı bildirildi. Aktif göreve çağırılan yedek askerlerin görev sürelerinin en fazla 1 yıl olacağı da açıklandı.

"RUSYA’YI DERHAL TERK EDİN"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’da yaşayan Ukrayna vatandaşlarına bir an önce ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunarak, "Ukrayna’ya karşı artan Rus agresifliği sebebiyle, Rusya Federasyonu’ndaki konsolosluk hizmetleri sonlandırılabilir. Bakanlık olarak vatandaşlarımıza Rusya’ya gidişlerini iptal etmelerini ve orada bulunanlara da ülkeyi derhal terk etmelerini tavsiye ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KANADA'DAN ASKERİ YARDIM

Kanada Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, içerisinde silahların da bulunduğu yardım amaçlı askeri teçhizatın Ukrayna’ya ulaştığı belirtildi. Kanada Savunma Bakanı Anita Anand konuya ilişkin, "Kanada Silahlı Kuvvetleri Ukraynalı ortaklarımıza destek için ikinci askeri yardımı gönderdi. Rusya, egemen bir devleti işgal etmeye çalışıyor. Bu kabul edilemez. Ukrayna bağımsızlığını ve egemenliğini savunurken biz yanlarında olmalıyız" şeklinde konuştu.


PUTİN İSE NORMALLEŞME İÇİN 4 ŞART SUNDU

Rusya Devlet Başkanı Putin ise dün akşam Ukrayna'yla ilişkilerin normalleşmesi için 4 madde saymıştı. Putin, "Birincisi, Sivastopol ve Kırım'da yaşayan insanların iradesini tanımak. İkincisi, Ukrayna'nın NATO'ya girmemesi. Üçüncüsü ki güncelliğini artık kaybetti, Donbas sorununun barışçıl müzakerelerle çözülmesi. En önemlisi ise dördüncüsü, Ukrayna'nın askerden arındırılmasıdır." demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap