SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna 11 bölgede 30 Rus İHA'sını düşürdü

Ukrayna 11 bölgede 30 Rus İHA'sını düşürdü

16 Aralık 2023 Cumartesi - 15:14




Rusya'nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna'da Hava Kuvvetleri'nden açıklama geldi.





Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali sürerken, Ukrayna'da Hava Kuvvetleri'nden açıklama geldi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus ordusunun İran yapımı Shahed İHA'larını üç farklı yönden fırlatarak ülkenin orta, kuzey ve güneyindeki 11 farklı bölgeyi hedef aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ülke genelinde 11 bölgede 31 Rus insansız hava aracından (İHA) 30'unun düşürüldüğü belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, görgü tanıkları Ukrayna güçlerinin Rusya'nın İHA'larıyla olan çatışması sırasında ülkenin başkenti Kiev'de bir dizi patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Şehrin Askeri İdaresininBaşkanı Serhiy Popko saldırıya yönelik "Bu, ay başından bu yana Kiev'e düzenlenen altıncı hava saldırısı" ifadesini kullandı.

Popko açıklamasında, "Bu gece, üç gün süren balistik tehditlerin ardından düşman başkente yeniden saldırdı. İHA'lar gruplar halinde farklı yönlerden saldırdı" dedi.

Popko, Kiev'de herhangi bir can kaybı ve büyük bir hasar bildirilmediğini söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın soğuk kış ayları sırasında ve öncesinde ülkenin elektrik ve enerji altyapısını hedef aldığını söyledi.
Moskova ise Ukrayna'nın sivil altyapısını hedef aldığı iddialarını reddetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap