SON DAKİKA



Haber > Dünya > Uçak faciasından sonra yeni kurallar geliyor

Uçak faciasından sonra yeni kurallar geliyor

27 Mart 2015 Cuma - 14:53




Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sonra havacılıkta yeni kural geliyor. Kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli mürettebattan ik





Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağın, kokpitte tek başına kalan ikinci pilot tarafından kasten düşürüldüğünün açıklanmasının ardından havacılıkta yeni bir kural geliyor. Yeni kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli olarak mürettebattan iki kişi bulunacak.

YENİ KURAL GELİYOR

Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi.

ABD'DE ZORUNLU! PİLOT YALNIZ KALMIYOR

ABD'de uygulanan sivil havacılık kurallarına göre, kokpitteki bir pilot dışarı çıktığında; kabin ekibinden bir kişi, içerideki pilotun yanında duruyor. Fransa'da yaşanan facianın ardından bu kural, şimdi pek çok havayolu şirketi tarafından benimsenmeye başlandı.


PİLOT YALNIZ KALMAYACAK

Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada uçuş esnasında kokpitte hiçbir zaman bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

KURALI UYGULAYACAK ŞİRKETLER

Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin and Thomas Cook, Air Canada, Westjet, Air Transat, Norwegian Air Shuttle, Icelandair yeni kuralı uygulayacağını açıklayan havayolu şirketleri arasında.

LUFTHANSA UYGULAMIYOR


Dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri, pilotlardan birinin kokpiti terk etmesi durumunda bir başka kabin görevlisinin diğer pilotun yayına girmesini şart koşuyor. ABD'de bu zorunluluk. Türk Hava Yolları (THY) da uçaklarında bunu uyguluyor. Lufthansa ise Avrupa iç hat uçuşlarında çift pilot zorunlu olmadığı için uygulamıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap