SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türklere vize yok!

Türklere vize yok!

01 Temmuz 2015 Çarşamba - 09:43




Yunanistan'a gitmek isteyen Türkler'e sistem arızası nedeniyle vize verilemiyor. Vize çıkmaması sebebiyle düzenlenen turların iptal edilebileceğini if





Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a gitmek için vize başvurusunda bulunan Türkler, kapıda kaldı. Sistemde oluşan bir arıza nedeniyle Yunanistan'a gitmek isteyen Türklere vize verilemediği ifade edildi. Vize alma sürecinin bu şekilde uzaması halinde Yunanistan'a gidecek Türk turist sayısının düşeceğini ifade eden sektör temsilcileri, "Türk turist ülkede kriz olmasına rağmen vazgeçmiyordu. Kredi kartı kullanması bile sıkıntıdayken nakit para ile gitmeyi tercih ediyordu. Eğer vize problemi devam ederse Yunanistan birçok Türk turisti kaybeder" ifadelerini kullandı. Özellikle direkt olarak Yunanistan'a gidecek turistlerin durumdan etkileneceğini ifade eden Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, "Vize alınamazsa turlar iptal edilir ya da başka bölgelere kaydırlır. Ancak İçinde Yunanistan'ın olduğu İtalya ve Balkanlar turumuzda var. Böyle olunca schengen vizesini İtalya'dan alabiliyoruz. İtalya'dan vize alınca Yunanistan'a girişte bir problem yaşanmıyor. Ancak özellikle ramazan bayramı tatilinde Mykonos ve Rodos'a çok talep var. Eğer bu tarihlere kadar vize verilemezse o turları başka yerlere yönlendirebiliriz. Direkt Yunanistan gezisi olduğu için başka ülkeden de vize alınamıyor. Bu tip durumlarda yolcularımızın yüzde 99'u başka ülkelere gitmeyi tercih ediyor" dedi.

MEMURLAR ÇALIŞMIYOR

Ülkede yaşanan ekonomik kriz sebebiyle konsolosluklardaki memurların da çalışmadığına değinen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da, "Sistemlerde bir hata var ancak memurlar da aldıkları maaşları beğenmiyor. İş yavaşlatıyorlar" dedi. Türkiye'den Yunanistan'a bu yıl 1 milyon turistin gitmesinin beklendiğine değinen Ulusoy, "Yaklaşık 20 milyon turist ağırlayan bir ülke. Ancak turizm gelirleri de gelen turist sayısı da Türkiye'den düşük. Krizden dolayı Yunanistan'a gitmekten vazgeçen diğer ülke vatandaşları Türkiye'ye gelebilir. Ayrıca vize probleminden dolayı Yunanistan'a gidemeyen vatandaşlarımız iç piyasaya yönlendirilebilir. Böylelikle iç turizm daha da hareketlenir" dedi.

3 AĞUSTOS'A KADAR RANDEVU YOK

Yunanistan'a vize başvurusu almadıklarını ifade eden bir vize hizmetleri şirketi yetkilisi, "3 Ağustos'tan önce bize başvuru yapanlar için konsolosluktan randevu alamıyoruz. Bayramda Yunanistan'a gitmek isteyenlerin vizesinin yetişmesi zor gözüküyor. Birçok müşterimizi yaşanan bu sorun nedeniyle sıkıntı yaşıyor" ifadelerini kullandı. Yunanistan için vize bedelinin 180 TL olduğunu söyleyen yetkili, 60 TL'de hizmet bedeli alındığını söyledi.


RAKAMLAR YUNANİSTAN TURİZMİ

2014'te Yunanistan'a kadar Türk turist sayısı

750 bin

2015'te Yunanistan'a gitmesi beklenen Türk turist sayısı

1 milyon


Yunanistan'ın turizmden elde ettiği gelir

15 milyar dolar

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı

900 bin

Yunanistan'a giden turist sayısı


20 milyon

Yunanistan'da turizmde istihdam edilenlerin oranı

Yüzde 9.4

 

(Kaynak:Hürriyet)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap