SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türkiye'de 'Kırmızı Goncalar' savaşı

Türkiye'de 'Kırmızı Goncalar' savaşı

05 Ocak 2024 Cuma - 13:15




İlk bölümünden itibaren hem tartışmalara konu olan hem de reyting rekorları kıran Kızıl Goncalar dizisine RTÜK tarafından 2 kez program durdurma cezası verilmesi ve mekan yasakları, "Türkiye’de ‘Kırmızı Goncalar’ savaşı" başlıklı yazıyla Fransız Le Monde gazetesine konu oldu.





Haftalardır gündemden düşmeyen “Kızıl Goncalar” dizisiyle ilgili tartışmalar dünya basınında da yankı bulmaya başladı. Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizinin, hayali bir tarikata ait bir hikaye anlatmasının bazı kesimleri rahatsız etmesiyle yapılan 31 bin şikayet sonrası, önce dizi ekibi parası ödenen ve izinleri alınan iki bakanlığa ait mekanlarda çıkarılmış, ardından RTÜK, FOX’a 9 milyon TL para ve 2 kez program durdurma cezası vermişti.

'TÜRKİYE'DE 'KIRMIZI GONCALAR' SAVAŞI'

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre; olay, Fransız Le Monde gazetesine de konu oldu. "Türkiye’de ‘Kırmızı Goncalar’ savaşı" başlıklı yazıda şu satırlara yer verildi:
“İktidarın sarsılmaz destekçisi olan İslam cemaatlerine sert bir ışık tutan bu televizyon dizisi, muhafazakar çevrelerin öfkesini kışkırtıyor. Yeni televizyon dizisi Kızıl Goncalar iki haftadır Türk haberlerinin ön sayfalarında yer alıyor. Muhafazakar hükümet yanlısı medya, öfkeli haysiyet ile kırılgan uzlaşmazlık arasında tereddüt ediyor. Muhalefet ise başka bir çağdan kalma bir çeteyi kınayarak ifade özgürlüğü çağrısı yapıyor. İki bölümün RTÜK, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yasaklanması nedeniyle yayıncı kuruluşa ve özel kanal FOX’a ağır para cezası kesildi, yapımın kiraladığı birçok bina film ekiplerine kapatıldı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap