SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türkiye Suriye’ye giremez

Türkiye Suriye’ye giremez

17 Aralık 2015 Perşembe - 12:34




TSK'nın düşürdüğü Rus uçağı ile başlayan kriz Putin'in bugünkü açıklamalarıyla devam etti.





Türkiye'yi tehdit eden Putin "Türkiye eskiden Suriye'nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. Suriye'deki varlığımızı güçlendirdik. Suriye'de artık S-400 hava savunma sistemlerimiz var, Türkiye buyursun, şimdi de Suriye hava sahasını ihlal etsin" diye konuştu

Putin, "Türkiye, Suriye'nin hava sahasını sürekli ihlal etti. Şimdi isterse bunu yeniden yapsın. Suriye'de artık hava savunma sistemi var" ifadesini kullandı.

Putin, bin 392 gazetecinin akredite olduğu yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada "Türkiye uçağımızı düşürdükten sonra oradan (Suriye'den) çekileceğimizi mi düşündü? Rusya öyle bir ülke değil. Suriye'deki varlığımızı güçlendirdik. Suriye'de artık S-400 hava savunma sistemlerimiz var. Türkiye eskiden Suriye'nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. İsterse, buyursun şimdi de etsin." diye konuştu

Suriye krizi konusundaki tutumumuzu değiştirmedik. Suriye'yi kimin yöneteceğine dış güçler karar veremez. Rusya, Suriye krizinin tüm tarafları memnun edecek şekilde çözülmesi için çaba gösterecek. Suriye'de siyasi çözüm mümkün. Bunun erken gerçekleşmesi daha iyi olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap