SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türk yönetici haklı çıktı! Google'a rekor ceza

Türk yönetici haklı çıktı! Google'a rekor ceza

23 Ekim 2023 Pazartesi - 12:35




Google'da alamadığı terfi üzerine açtığı davayı kazanan Türk yönetici şirket içerisindeki bir rezaleti dünyaya ilan etti





Yaklaşık 7 yıldır teknoloji devi Google'da çalışan Türk yönetici Ülkü Rowe, şirkete  'cinsiyetçi ücret politikaları benimsediği' iddiasıyla dava açtı. Rowe' göre Google, daha deneyimsiz erkek çalışanlara, deneyimli kadın çalışanlara göre daha fazla maaş ödüyordu. Bardağı taşıran son damla ise Rowe'un alamadığı terfi oldu.

TERFİ ALAMAYINCA MAHKEMEYE GİTTİ

Yaklaşık 7 yıldır teknoloji devi Google'da çalışan Türk yönetici Ülkü Rowe, şirkete  'cinsiyetçi ücret politikaları benimsediği' iddiasıyla dava açtı. Rowe' göre Google, daha deneyimsiz erkek çalışanlara, deneyimli kadın çalışanlara göre daha fazla maaş ödüyordu. Bardağı taşıran son damla ise Rowe'un alamadığı terfi oldu.Google'ın başkan yardımcılığı pozisyonu için terfi bekleyen Rowe, terfi için gerekli niteklikleri taşımasına rağmen ünvanı alamadı. Bu ünvana ismi gizli kalan daha deneyimsiz bir erkek çalışan sahip oldu. Bunun üzerine Rowe mahkemenin yolunu tuttu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap