SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türk teknik heyeti Sahra Hastanesi için Gazze'de

Türk teknik heyeti Sahra Hastanesi için Gazze'de

28 Kasım 2023 Salı - 12:31




Son dakika haberi...Gazze'de sivillere yönelik katliamlar devam ediyor. Türkiye'nin Gazze’de kurmayı planladığı Sahra Hastanesi'nin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet bu sabah Gazze’ye ulaştı.





Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze’de kurulması öngörülen Sahra Hastanesi'nin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet bu sabah Mısır üzerinden Gazze’ye intikal etti. Heyetin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Öte yandan; İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası anlaşması bugün sona erdi. İsrail'in rehin tuttuğu 33 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

ÖLÜ SAYISI 15 BİNE YAKIN

İsrail-Hamas çatışmasının sürdüğü Gazze Şeridi'nde geçen 51 günde 15 bine yakın insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası ise kadın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap