SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türk ordusu Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın!

Türk ordusu Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın!

24 Haziran 2017 Cumartesi - 16:46




Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 'Türk ordusu Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın.' dedi.





Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Haddini aşan Çipras, "Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın." dedi.

Yunanistan Başbakanı, Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının, bölgede gerilim yaratabileceği uyarısında bulundu ve bu konuda bir başarısızlığın her şeyden önce "önemli bir fırsatın kaçmasına" neden olacağını vurguladı.

'TÜRK ORDUSU KIBRIS'TAN UZAKLAŞTIRILSIN'

Çipras haddini aşarak 'Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılması gerektiğini ve iyi komşuluk ilişkileri doğrultusunda davranılması gerekli.' açıklamasında bulundu.


28 Haziran'da İsviçre'de yapılacak görüşmeleri ileriye doğru atılacak bir adım olarak gördüğünü belirten Çipras, Yunanistan'ın şimdiye kadar elde edilenlerden vazgeçmeyeceğini, acele kararlar da almayacağını belirtti.

Yunan Başbakan Çipras 'Ne iyimser ne de kötümserim. Realistim. Kararlılıkla ileriye doğru adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap