SON DAKİKA



Haber > Dünya > Turistlerin 'selfie' yarışı kötü bitti! Alabora oldular

Turistlerin 'selfie' yarışı kötü bitti! Alabora oldular

07 Aralık 2023 Perşembe - 11:59




Gondolla kanallar şehri Venedik'in tadını çıkaran bir grup Çinli turist, sürücünün uyarılarına kayıtsız kalarak ayakta fotoğraf çekmeyi sürdürdü. Gezi yolcuların kanalın soğuk sularına düşmesiyle bitti.





İtalya'nın en tarihi ve popüler şehirlerinden Venedik, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılması sonrası dünya basınına da yansıyan bir kazaya tanıklık etti. Ancak bu olayda kaza adeta 'geliyorum' dedi.

Kanallar şehri Venedik'e seyahate gelenler için vazgeçilmez tecrübelerden biri de, tarihi su yollarını gondolla gezmek. Bir grup Asyalı turist de Venedik'in güzelliğinden büyülenmiş şekilde gondol gezisi yapıyordu.

UYARILARI DİKKATE ALMADAN DEVAM ETTİLER

Ancak turistler kendilerini geziye biraz fazla kaptırmıştı. Gondol sürücüsü, turistleri ısrarla ikaz ediyordu. Onlara, selfie çekmeyi bırakıp yerlerine oturmaları gerektiğini söylüyordu. Turistlerse sürücünün gondolun dengesi için yaptığı sayısız ısrarlarına tam anlamıyla kayıtsızdı.

Gezinin ilerleyen dakikalarında, gondol sürücüsünün köprünün altından geçmek için zorlu bir manevra yapması gerekiyordu. Çin'den gelen turistler bu sırada, kendilerinin ve tarihi şehrin ünlü turistik yerlerinin fotoğraflarını çekip gondolun etrafında hareket etmeyi sürdürüyordu.


HIZLA ALABORA OLDU

Gondol sürücüsü, teknenin ağırlık merkezinin bozulmaması için beş yolcudan köprünün altına gelene kadar hareketsiz oturmalarını rica etmişti.

Uyarıyı dikkate almayan yolcular, ayakta durmaya devam ederek fotoğraf çekmeyi sürdürdü ve en sonunda gondol San Marco Meydanı yakınlarındaki bir köprünün altından geçerken alabora oldu. Gondolun içindekilerse hızla kanalın buz gibi soğuk sularına düştü.

Çevrede olaya şahit olan insanlar, telefonlarını çıkarıp kazayı kayıt altına almaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, turistlerin tekneye tutunarak 'Aman Tanrım' diye bağırdıkları ve çaresizce yakındaki bir gondola kendilerini çekmeye çalıştıklarını gözler önüne serdi.

SÜRÜCÜ SULARA ATLAYARAK YARDIM ETTİ


Bu esnada gondol sürücüsü, kanalın dondurucu sularına atlayarak yolcuların kurtarma gondoluna binmesine yardımcı oldu.

İngiliz basınına göre, daha sonra Fenice Tiyatrosu'nda kendilerine 'misafirperverlik ve sıcaklık' ile yardım eli uzatıldı. Olayda, herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Venedik Gondolcular Birliği, aşırı kilolu yolcuları suçlayarak 2020 yılında gondolların kapasitesini azalttı. Maksimum kapasiteyi küçük gondollarda altı kişiden beş kişiye, daha büyük gondollarda ise, 14 kişiden 12 kişiye düşürülecek şekilde güncelledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap