SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tunus'ta 'Faşist liste' tartışması büyüyor!

Tunus'ta 'Faşist liste' tartışması büyüyor!

05 Temmuz 2020 Pazar - 13:36




Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) 'terör örgütü' listesine alınması talebine Tunus Devlet Mülkleri Bakanı Gazi eş-Şevaşi, 'Faşist bir liste' sözleriyle tepki gösterdi.





Tunus'ta Özgür Anayasa Partisi tarafından Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İHVAN) terör örgütü listesine alınması teklifine tepkiler büyüyor.

Tunus Devlet Mülkleri Bakanı Gazi eş-Şevaşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Faşist bir liste, ülkede kargaşayı yayma, Tunus'un demokratik geçişini sekteye uğratma, güvenlik ve istikrarına zarar verme gayesi güdüyor." ifadelerini kullandı.

Tunus Parlamento Ofisi, dün Özgür Anayasa Partisi tarafından Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İHVAN) terör örgütü listesine alınması için Parlamento Genel Kurulunda tartışılması amacıyla sunulan talebi reddetmişti.

Konuya ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan Nahda Hareketi Milletvekili Seyyid el-Fircani, konunun Tunus'u hiçbir şekilde ilgilendirmediğini bunun yurtdışı kaynaklı ajandalardan ibaret, saf ve boş bir konu olduğunu söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap