SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tunus’tan AB’ye: Afrika ülkelerinin yağmalanan servetini iade edin

Tunus’tan AB’ye: Afrika ülkelerinin yağmalanan servetini iade edin

18 Şubat 2022 Cuma - 16:41




Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Afrika Birliği (AfB) Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Said, Avrupa’dan yağmalanan Afrika ülkelerinin servetini iade etmesini istedi.





Ülkesinde İslam karşıtı tutum nedeniyle tepki çeken Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Avrupa Birliğini yağmacılıkla suçladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Afrika Birliği (AfB) Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Said, medya mensuplarına açıklama yaptı.

Açıklamasında, ülke ismi vermeyen Said, "Afrika ülkelerinin yağmalanan servetini iade edin. Afrika halklarından alınan servet ve paraların, kötü koşulların yaşandığı bu dönemde Afrika ülkelerine geri verilmesi gereklidir" dedi.

Afrika Kıtası'nda kötüleşen sosyal, ekonomik ve politik koşulların gerçek nedenlerinin ele alınması gerektiğini vurgulayan Said, şunları kaydetti:

"Bizim yaklaşımımız AB ve AfB ülkeleri arasında eşitlik ve dürüstlük temelinde yeni ilişkiler kurulması yönünde. Afrika ülkeleri ile aynı şekilde muhatap olmaya devam etmek mantıksızlık."


AB-Afrika Zirvesi

Tunus Cumhurbaşkanı Said’in katıldığı, AB-Afrika Zirvesi, iki kıta arasında rotasyonla 3 yılda bir düzenleniyor.

Bir önceki zirve, 29-30 Kasım 2017'de Fildişi Sahili'nde düzenlenmiş, 2020 için planlanan zirve ise COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap