SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tüm dünyayı etkisi altına alabilecek yeni bir virüs alarmı: Toprak altından çıkacaklar

Tüm dünyayı etkisi altına alabilecek yeni bir virüs alarmı: Toprak altından çıkacaklar

28 Temmuz 2023 Cuma - 12:33




Kovid-19'un izleri hala silinememişken yeni bir araştırma dünyayı alarma geçirdi. Araştırmaya göre yeni salgın, muhtemelen binlerce yıllık patojenlerin yeryüzüne çıkmasıyla patlak verecek. Bu patojenlerin ortaya çıkmaları halinde dünya büyük bir salgın riskiyle karşı karşıya kalacak.





Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; yeni bir virüsün hayatımıza girmesi çok olası. Merkezde yer alan bilim insanlarının araştırmasına göre, 2zamanda yolculuk yapan' eski tarihlerden kalma çok tehlikeli patojenler şu anda toprak altında mahsur kalmış durumda. Bu patojenlerin ortaya çıkmaları halinde dünya büyük bir salgın riskiyle karşı karşıya kalacak.

Bilgisayar simülasyonları ve yapay zeka teknolojisi kullanan bilim insanları, küresel ısınmayla birlikte birçok yerde buz tabakasının eridiğini ve patojenlerin her an toprak altından sızabileceğini vurguladı.

'DOĞAYI MAHVEDEBİLİR'

Sözcü'de yer alan habere göre; antik zamanlardan kalma virüsler binlerce yıl boyunca buz tabakaları altında yaşayabiliyor ve değişim geçiriyor. Bu virüslerin daha tehlikeli hale gelmiş olabileceğini kaydeden araştırmacılar, patojenlerin yeraltından çıkarak bakteri tarzı canlıların üçte birini öldürebileceğine dikkat çekti.

Araştırmada, bu patojenlerin insan hayatını tehdit etmenin yanı sıra büyük ekolojik değişimlere yol açarak doğayı mahvedebileceği kaydedildi. Modern bakterilerin eski virüslere karşı direnme gücünü kaybetmiş olabileceğini söyleyen bilim insanları, eski patojenlerin baskın hale gelmesinin dünya üzerinde büyük değişimler yaratacağını ve “hiç beklenmedik sonuçlar” ortaya çıkarabileceğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap