SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump'tan vatana ihanetten tutuklama çağrısı

Trump'tan vatana ihanetten tutuklama çağrısı

30 Eylül 2019 Pazartesi - 16:51




ABD Başkanı Donald Trump ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy'nin telefon görüşmesiyle ortaya çıkan skandal büyüyor.





Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Temsilci Adam Schiff Ukrayna Başbakanı ile yaptığım telefon görüşmesinin önemli bölümü hakkında bana ait olmayan korkunç ve sahte bir açıklama yaptı. Meclis kürsüsünde ABD halkını kandırdı. Telefonda söylediklerimle hiçbir alakası yok." diyerek Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı adam Schiff'e vatana ihanetten tutuklama çağrısında bulundu.
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan telefon görüşmesinde Trump'ın Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy'den gelecek yılki başkanlık seçimlerindeki olası rakibi Joe Biden'ın oğlu hakkındaki yolsuzluk iddialarına yeniden bakılmasını istediği ortaya çıkmıştı.

Adam Schiff, hafta sonu Kongre’nin Trump’ın Rusya lideri Vladimir Putin ve diğer dünya liderleriyle telefon konuşmalarının dökümünü almaya kararlı olduğunu söylemiş ve Başkan’ın ulusal güvenliği tehlikeye atmış olabileceğini vurgulamıştı.




Schiff, CIA ajanını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını da söylemişti. 
Kremlin'den yapılan açıklamada, Washington'ın ABD Başkanı Trump ile Rus lider mevkidaşı Putin'in görüşmesinin yayımlanması için Rusya'nın rızasının olması gerektiğini vurguladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap