SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump'tan ''Oy sayımını durdurun'' çağrısı!

Trump'tan ''Oy sayımını durdurun'' çağrısı!

05 Kasım 2020 Perşembe - 17:31




ABD’de seçimlerde oy sayımı devam ederken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ''Oy sayımını durdurun'' dedi.





3 Kasım'da gerçekleştirilen ABD Başkanlık Seçimleri'nde düğümün bugün çözülebileceği dillendiriliyor.

Tüm dünya gibi Türkiye'nin de gözü sonuçlarda. "Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump mı yoksa Demokrat Joe Biden mı kazanacak?" Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. Sonuçlara ilişkin data sunan tüm kuruluşlarda Joe Biden'ın az farkla da olsa önde olduğu görülüyor. Seçimin kilitlendiği bazı eyaletlerde sonuçların bugün netleşmesi bekleniyor.

Trump'ın kampanya kurmayları, seçimi kaybetmesine yol açacak eyaletlerde ya oyların yeniden sayılmasını ya da posta yoluyla gelen oyların sayımının durdurulması için mahkemeye koştu. Mevcut oy oranları korunursa ABD'nin yeni başkanı Demokrat Joe Biden olacak. Öte yandan AGİT seçim gözlemci heyeti Trump'la ilgili flaş bir açıklama yaptı. Trump ise az önce flaş bir Twitter paylaşımı yaptı.

TRUMP'TAN YENİ TWITTER PAYLAŞIMI GELDİ!

ABD Başkanı Donald Trump seçimlerin başlamasından sonra sık sık sayımlarda hile yapıldığı gerekçesiyle oyların sayımının durdurulmasını talep ediyordu. Trump dakikalar önce attığı twit'te bu isteğini tekrar dile getirerek 'STOP THE COUNT!' 'SAYIMI DURDURUN!' paylaşımı yaptı.

 


7 eyaletin sayım süreçleri devam ederken Joe Biden, Twitter'da bir mesaj paylaşarak "Her oy sayılmalı" diye yazmıştı. Trum'ın paylaşımı bundan dakikalar sonra geldi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap