SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump'tan İran'a yeni tehdit!

Trump'tan İran'a yeni tehdit!

05 Ocak 2020 Pazar - 10:07




Washington-Tahran arasındaki gerilim had safhada. İki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmeye devam ediyor. Trump sabaha karşı Twitter'dan İran'a yönelik 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıkladı. Bu açıklamanın bir kaç saat sonrasında yeni bir paylaşımda bulunan ABD lideri 'Tekrar saldırırlarsa, ki onlara yapmamalarını şiddetle tavsiye ederim, onları öncekinden daha sert vuracağız' dedi.





ABD Başkanı Donald Trump çok sert sözlerle İran’ı tehdit etti. Çok yoğun bir şekilde kullandığı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, İran güçlerinin ABD’ye ya da herhangi bir Amerikalıya saldırması durumunda misliyle karşılık vereceğini söyledi.

Trump, “ABD, askeri malzeme ve mühimmata 2 trilyon dolar harcadı. Biz en büyük ve dünyanın açık ara en iyisiyiz. Eğer İran, ABD üslerine ya da Amerikalılara saldırırsa bu güzel ve yeni ekipmanların bazılarını göndereceğiz… hiç çekinmeden” açıklamasını yaptı.





 

Trump ilk mesajında, "Onlar (İran) bize saldırdı ve biz de karşılık verdik. Eğer tekrar saldırırlarsa -ki bunu yapmamalarını şiddetle tavsiye ediyorum- onları daha önce hiç olmadığı kadar sert bir biçimde vuracağız!" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap