SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump'ın tehdit tweetlerine İran'dan yanıt

Trump'ın tehdit tweetlerine İran'dan yanıt

05 Ocak 2020 Pazar - 16:54




İran Ordusu Başkomutanı Abdulrahim Musavi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'İran'da 52 noktayı vurma' tehdidine yanıt verdi.





ABD Başkanı Trump'ın, General Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Amerikalılara saldırı düzenlenmesi halinde 'Bazıları İran kültürü için önemli olan 52 noktayı hedef olarak belirledikleri' tehdidine İran'dan yanıt geldi.

İran Ordusu Başkomutanı Musavi, İran Devlet Radyo Televizyon Kurumu'nun (IRIB) yayınladığı açıklamasında, Washington’un İran’daki 52 hedefe saldırmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

'5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir'
Musavi, "İleride, cesaretlerinin yeteceğinden şüphelendiğim olası bir çatışmada 5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trump'ın tehdit tweetlerine bir yanıt da İran Enformasyon Bakanı Jahromi'den geldi. Jahromi, Trump'ın 'takım elbiseli terörist' olarak tanımladı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Jahromi, "DEAŞ gibi, Hitler gibi, Cengiz gibi! Hepsi kültürlerden nefret ediyor. Trump takım elbiseli bir terörist. Çok yakında kimsenin büyük İran ulusunu ve kültürünü yenemediği tarihi öğrenecek" ifadelerini kullandı.


ABD Başkanı, İran'ın ABD hedeflerine saldırması halinde ‘hızlı ve net karşılık’ verileceğini, "Eğer İran saldırırsa İran ve İran kültürü için 52 hedef belirledik. 52 rehineyi temsilen 52 hedefi vururuz" ifadeleriyle açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap