SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump Twitter ile savaşa girdi! "Ben buna izin vermem"

Trump Twitter ile savaşa girdi! "Ben buna izin vermem"

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 09:24




ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı, "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmekle" suçladı.





Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun  yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği "bilgiyi  doğrulama" etiketini, Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda  attığı tweetlere de uyguladı.

Trump söz konusu Twitter paylaşımında, "California'daki uzaktan  oylamanın oylamada hileye yol açacağını" iddia ederken, Twitter bu paylaşımın  altına eklediği "bilgiyi doğrula" etiketinde kullanıcılara "Uzaktan oylama  konusundaki bilgiyi doğrulayın" uyarısında bulundu.
 
Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump olay hakkında  Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 3 Kasım'daki seçimlere işaret ederek "Trump  şimdi 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ediyor. Benim uzaktan oylamanın büyük  çapta hile ve yolsuzluğa yol açacağına dair açıklamamı, yalancı basın CNN ve  Amazon'un Washington Post'una dayandırarak yalanlıyor." ifadesini kullandı.



 
Trump ayrıca "Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve başkan olarak ben buna izin vermem." değerlendirmesinde bulundu.
 
Twitter'dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise Amerikan  basınına yaptığı açıklamada, "Trump'ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin  yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu nedenle de uzaktan oylama sistemine ilişkin  daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete 'bilgiyi doğrulama' etiketi ekledik."  dedi
 



Trump'ın Başkanlık Kampanyası Danışmanı Brad Parscale ise yaptığı  yazılı açıklamada, Twitter'ın bu adımını kınayarak Twitter'ın "yalancı basın" ile  iş birliği yaptığını savunmuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap