SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump’tan dikkat çeken paylaşım

Trump’tan dikkat çeken paylaşım

19 Ekim 2019 Cumartesi - 16:53




ABD Başkanı Trump’ın Twitter hesabından ‘Darbeyi durdurun’ şeklinde yaptığı paylaşım dikkat çekti. Trump’ın paylaşımı, devam eden azil sürecine karşı bir tepki olarak algılanıyor.





Azil süreciyle başı dertte olan ABD Başkanı Donald Trump’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Barış Pınarı Harekatı’nın başlangıcından bu yana yaptığı Twitter paylaşımlarıyla gündemde olan Trump, sosyal medyadan ‘Darbeyi durdurun’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Trump’ın söz konusu hamlesi, azil sürecine karşı bir tepki olarak yorumlanıyor.

trump-001.png

TRUMP’IN AZİL SORUŞTURMASI NASIL BAŞLADI?

ABD Başkanı Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresindeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açmasına neden olmuştu.

Trump'ın, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden, Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği öne sürülmüştü. Trump ise Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadelerini kullanmıştı.


ABD basınındaki haberlerde, Trump'ın Ukrayna liderine, ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediği belirtilmiş, Demokratlar, bu iddialar üzerine azil soruşturması başlatmıştı. Trump ise telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını bildirmişti.

Beyaz Saray ise görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında bir ilişki olmadığını savunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap