SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump’tan Covid-19’a kesin çözüm: Test yapmayın, vaka kalmaz

Trump’tan Covid-19’a kesin çözüm: Test yapmayın, vaka kalmaz

21 Haziran 2020 Pazar - 11:05




ABD'nin Oklahoma kentinde miting yapan ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs testlerinin azaltılması emri verdiğini söyledi. Trump, "Daha çok test yaptığınızda daha çok vaka bulacaksınız" dedi.





Guardian'da yer alan habere göre 2 milyon 250 binden fazla Covid-19 vakasının görüldüğü ABD'de Trump dün kalabalık bir miting gerçekleştirdi. Maske takmanın zorunlu olmadığı Oklahoma'nın Tulsa kentindeki mitinge binlerce kişi takıldı.

Mitingde konuşan Trump, yeni tip Koronavirüs'e bu kez "Kung Flu" adını verdi. Daha önce virüse "Çin virüsü" ve "Vuhan virüsü" diyerek ırkçılığı tetikleyeceğine dair eleştiriler alan Trump bu kez "Tarihteki her hastalıktan daha çok adı var. Kung flu diyebilirim, 19 farklı isim verebilirim" dedi. 

Covid-19 testinin iki uçlu bir kılıç olduğunu söyleyen Trump, yetkililerden test sayısını düşürmelerini istediğini söyledi. Trump, "Bugüne kadar 25 milyon kişiyi test ettik, muhtemelen herkesten 20 milyon fazla. Bu derecede test yaptığınızda daha çok insan bulacaksınız, daha çok vaka bulacaksınız. Bu yüzden benim ekibe "Lütfen test işini yavaşlatın" dedim" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap