SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump’tan canlı yayında korkutan açıklama "Maalesef çok sayıda kişi ölecek"

Trump’tan canlı yayında korkutan açıklama "Maalesef çok sayıda kişi ölecek"

05 Nisan 2020 Pazar - 09:03




ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs salgınıyla ilgili olarak yaptığı son açıklamada, "Maalesef çok sayıda kişi ölecek" dedi. Başkan Trump, ülkedeki koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu New York'a 1000 askeri personel konuşlandırılması talimatı verdiğini ilan etti.





Donald Trump federal hükümetin yardımlarını artıracağını söyledi.

Trump, öncelikle en fazla yardıma ihtiyaç duyan bölgelere odaklanacaklarını belirtti.

NEW YORK'A 1000 ASKER

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin son verilerine göre ABD halen 300 binden fazla vakayla dünyada en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülke.

ABD ölü sayısında ise 8 binden fazla ölüyle İtalya ve İspanya'nın ardından üçüncü sırada.


ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında New York kentinde 1000 asker konuşlandırdıklarını açıkladı.

180 MİLYON MASKE SİPARİŞİ

Donald Trump ayrıca Federal Acil Yönetim Birimi'nin (Fema) N95 tipi 180 milyon maske siparişi verdiğini ve 3M şirketiyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Trump "Biz onlardan ülkemize yardım etmelerini istiyoruz. Maskelere ihtiyacımız var. Başkalarının bu maskeleri almalarını istemiyoruz. Buna misilleme diyebilirsiniz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap