SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump: ''2024'ü bekleyin'' Bir kez daha aday olacak!

Trump: ''2024'ü bekleyin'' Bir kez daha aday olacak!

10 Kasım 2020 Salı - 10:33




ABD'de başkanlık yarışını Demokrat aday Joe Biden'a karşı kaybeden Donald Trump'ın 2024'te yeniden aday olacağı öne sürüldü.





ABD'de 3 Kasım Salı günü yapılan Başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kaybeden Başkan Donald Trump'ın, danışmanlarına 2024'te yapılacak 60. Başkanlık seçimleri için aday olacağını söylediği öne sürüldü.

Axios internet sitesinin konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, bu yılki seçimden mağlup ayrılan Trump, 2024'te yeniden aday olmaya hazırlanıyor.

Trump, danışmanlarına 2024'teki Başkanlık seçimi için yeniden aday olmayı düşündüğünü dile getirdi. Bu iddia, ABD kamu oyunda Trump'ın bu yılki seçimlerde yenilgiyi kabul edeceği yönündeki yorumlara da yol açtı.

ABD yasalarına göre, bir kişi maksimum iki dönem ABD başkanı olabiliyor.

Bir dönem başkanlık yapan bir kişi daha sonraki seçimlerde aday olabiliyor. 


Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump'ı, 2024 seçiminde yeniden aday olmaya çağırmıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap