SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tokayev'den ürküten açıklama: Teslim olmayan göstericiler yok edilecek

Tokayev'den ürküten açıklama: Teslim olmayan göstericiler yok edilecek

07 Ocak 2022 Cuma - 13:34




Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, beklenen halka sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Tokayev konuşmasında, teslim olmayan göstericilerin yok edileceğini açıkladı.





Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan protestolar sürerken Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'den ürküten açıklama geldi.

Tokayev konuşmasında, göstericilere karşı uyarı yapmadan ateş açma emri verildiğini ve teslim olmayanların yok edileceğini açıkladı.

UYARI YAPMADAN ATEŞ AÇMA EMRİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Tokayev, dikkat çeken açıklamasının ardından beklenen sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.

Tokayev konuşmasında "Kolluk kuvvetlerine ve orduya, teröristlere karşı uyarı yapmadan öldürmek için ateş açma emri verdim." ifadelerini kullandı.


Ülkesindeki şiddet olayları sırasında teröristlerin hala silah kullandığını ve mülke zarar verdiklerini kaydeden Tokayev, teröristlerin bulunması ve gözaltına alınmaları için özel bir birim kurduğunu belirtti.

''YURT DIŞINDAN YAPILAN ÇAĞRILAR AHMAKLIK''

Tokayev, protestocularla müzakere masasına oturulması çağrılarına ilişkin, "Teröristlerle görüşmemiz gerektiğine dair yurt dışından yapılan çağrılar ahmaklık. Kazakistan hükümetinin teröristlerle müzakere masasına oturmaya niyeti yok" vurgusu yaptı.

Tokayev, kendi çağrısı ile Kazakistan'a çok çabuk bir şekilde barış güçlerini gönderen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkelerinin devlet başkanlarına teşekkür etti.

Kazakistan lideri, barış güçlerinin ülkesinde belirli ve kısa bir süre için bulunacaklarını kaydetti.


"TESLİM OLMAYANLAR YOK EDİLECEK"

Kazakistan lideri, ülkesinin finansal ve kültürel merkezi sayılan Almatı'daki şiddet olaylarına ilişkin, "20 bin haydut Almatı'ya saldırdı ve buradaki devlet binaları tahrip ettiler. Teslim olmayan saldırganlar yok edilecek" ifadelerini kullandı.

18 GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakanlık olayların bilançosunu da açıkladı. Buna göre, 18 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 748 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı silahlı saldırıların "yurt dışında eğitilmiş teröristlerce" düzenlendiğini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap