SON DAKİKA



Haber > Dünya > TİKA'dan Kamerun'da bal üreten kooperatife destek

TİKA'dan Kamerun'da bal üreten kooperatife destek

11 Eylül 2022 Pazar - 17:05




Başkent Yaounde’nin Soa ilçesinde arıcılık ile uğraşan kooperatife Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) ekipman desteği verildi.





TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 üyeye sahip FEMADS kooperatifine kovan, koruyucu kıyafet ve körük gibi arıcılık malzemeleri hibe edildiğini aktardı.

Proje ile bal üretim kapasitesinin iki katına çıkacağını belirten Özden, Kamerun’da üreticiler için önemli bir gider kalemi olan ambalajlama için gerekli kaynağın da sağlandığı bilgisini paylaştı.

Özden, Kamerun’da üretimi teşvik eden ve istihdam sağlayan projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ekipmanların teslimi için yapılan törende konuşan Kooperatif Başkanı Pauline Ngono ise hibe edilen ekipman ile üretimlerini artırdıklarını, ayrıca yeni üyeler ile artık daha fazla kadının gelir sahibi olduğunu belirterek TİKA'ya teşekkür etti.

Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Kamerun’da bulunan TİKA gönüllüleri kooperatif yetkililerinden üretim süreci hakkında bilgi aldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap