SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tel örgüler çekiliyor!

Tel örgüler çekiliyor!

18 Temmuz 2015 Cumartesi - 17:51




Macaristan’ın yasadışı göçü engellemek için 13 Temmuz tarihinde 4 metre yüksekliğinde ve 175 kilometre uzunluğunda Sırbistan sınırına çekmeye başladığ





Sırbistan sınırında tel örgü işlemi devam ediyor. Macaristan televizyonu dün akşam, tel duvarın çekilme çalışmaları ve arazinin havadan görüntülerini yayınladı. Tel örgüsü için dört metre yüksekliğinde demirler yerleştirilmeye başladı. 175 kilometrelik tel örgülü duvarın inşasında 900 Macaristan askeri çalışıyor. Macaristan Savunma Bakanı Csaba Hende, 150 metrelik alanda deneme amaçlı başlanan tel örgü çekme işleminin tamamlandığını belirterek, “dört değişik teknoloji kullanarak 150 metrelik alana deneme amaçlı tel örgü çekimini tamamladık” dedi . Bakan Hende,175 kilometrelik Macar-Sırp sınırında dört değişik teknoloji kullandıklarını söylerken, “aralarından birini ya da daha fazlasını seçerek tel örgü çekme işleminde kullanacağız” dedi.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç’in başkanlığında düzenlenen, Sırbistan Hükümetinin toplantısında, tel duvar da masaya yatırıldı.Toplantıda, sınırdaki tel duvarın örülmesi konusunda, Macaristan Hükümeti’nin Sırbistan Hükümeti ile hiçbir görüşmede bulunmadığı için üzüntü duyulduğu ve bu nedenle tepkili oldukları belirtildi. Başbakan Vuçiç ise “En kısa zamanda bu konuyu Brüksel’de görüşeceğiz” derken, “Bu Modern Berlin Duvarı’nın , yasa dışı göçü engelleyemeyeceği kanısında olduğunu belirtti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap