SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tehlikeli gerilim: Rusya İngiliz uçağı yanından füze ateşledi

Tehlikeli gerilim: Rusya İngiliz uçağı yanından füze ateşledi

20 Ekim 2022 Perşembe - 14:58




İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus savaş uçağının Karadeniz'de İngiliz uçağının yanından füze ateşlediğini açıkladı





Karadeniz’deki uluslararası hava sahasında bulunan iki adet Su-27 savaş uçağından bir tanesi, aynı hava sahasını kullanan İngiliz RC-135W İstihbarat Uçağı’nın yakınından füze ateşledi. 

Söz konusu olay ile ilgili açıklama yapan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus Su-27 savaş uçağının 29 Eylül’de, Karadeniz’de bulunan İngiliz RC-135W uçağının yakınından bir füze ateşlediğini duyurdu. Wallace ayrıca konuyla ilgili olarak 9 Ekim’de Rus Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’na bir mektup yazdığını belirtti.

İngiliz Bakan Wallace'in mektubuna 10 Ekim'de yanıt veren Rusya tarafı, olayın uluslararası hava sahasında gerçekleştiğini kabul ederek, konu ile ilgili inceleme yaptıklarını ve durumun teknik bir arıza kaynaklı olduğunu söyledi. 

Rusya’nın cevabına binaen Ben Wallace tarafından yapılan açıklamada, “Bunu, kasıtlı bir eylem olarak görmüyoruz. Arıza olduğu konusunda mutabıkız.” ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap