SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tayvan'dan önemli açıklama: 2027'de Çin'le savaşabiliriz

Tayvan'dan önemli açıklama: 2027'de Çin'le savaşabiliriz

23 Nisan 2023 Pazar - 15:43




Tayvan Dışişleri Bakanı, ABD istihbarat raporlarının ardından yaptığı açıklamada, 2027 yılına kadar Çin ile bir savaşın çıkabileceğini söyledi.





Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin ile ilişkilerin yönü hakkında önemli bir açıklama yaptı. Wu, katıldığı bir programda 2027 yılında Çin ile savaş çıkabileceğini iddia etti. Wu, Çin ordusundan gelen tehlike sinyallerini çok dikkatli bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Bu açıklama, ABD istihbarat raporlarında da yer alan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 2027 yılında Tayvan'ı işgal edeceği yönündeki iddialarla paralellik gösteriyor.

Çin Gang adlı bir grup ise yabancı güçleri Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyerek "barışçı bölünmeyi" hedefledikleri suçlamasıyla eleştirdi. Grup, Tayvan'ın Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu ve İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Japon işgalinden kurtarılan adanın Çin'e iadesinin savaş sonrası uluslararası düzenin önemli bir bileşeni olduğunu vurguladı. Çin Gang, son dönemde Çin'i "bölgedeki statükoyu değiştirmekle" suçlayan söylemleri "saçmalık" olarak niteledi.

Grup, "Uluslararası kuralları hiçe sayan, statükoyu tek taraflı değiştiren ve Tayvan Boğazı'nda istikrarın altını oyan Çin anakarası değil, 'Tayvan'ın bağımsızlığını' savunan ayrılıkçı güçler ile 'Tayvan'ın bağımsızlığını' çıkarları için kullanmak isteyen bir grup ülkedir. Onların kural, statüko, istikrar dedikleri aslında 'tek Çin' ilkesini aşındırmak ve 'barışçı bölünmeyi' sağlayarak, savaş sonrası düzeni bozmak ve Çin'in egemenliğini zedelemek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Çin Gang, Çin'in geri kazandığı toprakları yeniden kaybetmeyeceğini ve savaş sonrasının kurulu düzeninin değişmeyeceğini belirterek, "Bunu 1,4 milyar Çinli kabul etmeyecek" diye konuştu. İki taraf arasındaki gerilim artarken, uluslararası toplum barışçıl çözümler bulunması çağrısında bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap