SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tayvan'da şok gelişme: Füze programının şefi ölü bulundu

Tayvan'da şok gelişme: Füze programının şefi ölü bulundu

06 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:53




ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti, Çin'in tepkilerine yol açarken Tayvan'ın füze geliştirme şirketi yöneticisi otel odasında ölü bulundu.





Çin ile Tayvan arasında kriz her geçen gün artarken, Tayvan'ın füze geliştirme şirketi yöneticilerinden birinin otel odasında ölü bulunması soru işaretlerine yol açtı.

Tayvan’da Savunma Bakanlığı’na bağlı füze geliştirme şirketinin baş yetkilisinin, bu sabah otel odasında ölü bulunduğu bildirildi.

Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ou Yang Li-hsing, adanın güneyindeki Pingtung bölgesinde hayatını kaybetti.

Yerel basın, Tayvanlı füze yetkilisinin büyük ihtimalle kalp krizi sonucu öldüğünü aktardı. 57 yaşındaki Tayvanlı yetkilinin otel odasında yapılan incelemelerde herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmadı.

Ou Yang’ın Tayvan’ın birçok füze projesinden sorumlu olduğu ifade edildi.


Olayın, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin’in bölgede askeri tatbikatlar başlattığı döneme denk gelmesi dikkati çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap