SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tarihi Versay Sarayı BAE'ye satılıyor

Tarihi Versay Sarayı BAE'ye satılıyor

14 Aralık 2021 Salı - 16:38




Fransa'nın ünlü Versay Sarayı'nın bir kısmı Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılıyor. Tarihi sarayın otele dönüştürülmesi planlanıyor.





Fransa en önemli yapılarından olan Récollets Kışlasını Birleşik Arap Emirlikleri'ne satmaya hazırlanıyor. Tarihi Versay Sarayı'nın bir parçası olan kışla, sarayın hemen yanında bulunuyor. Günümüzde Fransa ordusuna ait yapının, satılarak otel projesine dönüştürülmesi için BAE ile görüşmeler yapılıyor. Versay Belediye Başkanlığı yetkilileri ile Dubai'ye giden bir heyetin, otel projesi ile BAE'li yetkililere tanıtım yaptığı belirtildi.

İDDİA DOĞRULANDI

Günümüzde Savunma Bakanlığı'na ait olan kışla atıl vaziyette dururken, kışlanın lüks bir otele dönüştürülmesi için BAE ile yatırım projeleri görüşülüyor. Fransız basını tarafından atılan iddia Fransa yatırım birimleri tarafından da doğrulandı.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yaklaşık 5 bin metrekare büyüklüğündeki binanın 50 milyon dolarlık bir bedel ile yatırıma açılması beklenirken, otelin belli bir konspet ile binicilik meraklılarına kapılarını açması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap