SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tarihi sel felaketi!

Tarihi sel felaketi!

10 Temmuz 2018 Salı - 10:01




Japonya'da hükümetin açıklamasına göre, ülkenin güneybatısında etkili olan şiddetli yağışın neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 1





Hükümet, ülkenin güneybatısında etkili olan aşırı şiddetli yağışın neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısının en az 127 olduğunu açıkladı. Japonya devlet televizyonu NHK'ya göre 63 kişi de kayıp.

SON YILLARIN EN BÜYÜK FELAKETİ

Yetkililer son 36 yılın en büyük sel felaketiyle karşı karşıya olduklarını söylüyor. Hükümet sel ve toprak kaymaları sonrası süren kurtarma çalışmalarına ilk olarak yaklaşık 4 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.

200 BİN KİŞİ SUSUZ KALDI

Perşembe gününden bu yana Batı Japonya, Temmuz ayı ortalamasının üç katı yağış aldı.


Toprak ve çamur altında kalanları arama çalışmaları, yağmurun durmasıyla hız kazandı. Sıcaklıklar yükselirken, yaklaşık 200 bin kişi ise sel nedeniyle susuz kaldı.

5 MİLYON KİŞİYE EVLERİNİ TERK ETMESİ SÖYLENDİ

Hiroshima ve bölgedeki diğer yerlerde yağışla şişen nehirler setlerini aştı. Ölümlerin büyük bölümü Hiroshima çevresinde meydana geldi.

Yağmurun şiddetini artırmasıyla yaklaşık 5 milyon kişiye evlerini terk ederek daha güvenli bölgelere gitmeleri uyarısı yapılmıştı ancak zorunlu olmayan bu uyarı ardından birçok kişi evinde kalmayı tercih etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap