SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban Rusya'yı reddetti

Taliban Rusya'yı reddetti

25 Aralık 2015 Cuma - 16:40




Rus lider Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Taliban'la iletişim kanallarının açık olduğunu belirterek, IŞİD'e karşı çıkarlarının örtü





Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, Kabulov'un, IŞİD'e karşı mücadele konusunda Taliban ile temasa geçtiklerine yönelik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Mücahid, "Ülkemizdeki ABD işgalinin sona ermesi için bölgedeki birçok ülke ile temas kurduk ve kuracağız. Bu, bizim en doğal hakkımız ama IŞİD ile mücadele konusunda hiçbir ülkenin işbirliğine ve yardımına ihtiyacımız yok. Hiçbir ülkeyle de bu konuda temas kurmadık" ifadesini kullandı.

"Afganistan'da bazı grupların IŞİD ismini kendi çıkarları için kullandığını, yerel ve yabancı istihbaratların bu gruplara ABD işgalinin daha fazla uzaması için yardım ettiğini" savunan Mücahid, IŞİD'in Afgan halkı için kabul edilemez olduğunu ve Taliban örgütünün IŞİD'in faaliyetlerini ülkenin büyük bir kısmında önlediğini iddia etti.Mücahid, IŞİD'in şu an ülkedeki bir kentin küçük bir bölümünde aktif olduğunu ifade ederek, Taliban'ın IŞİD ile mücadele edebilecek kapasitede olduğunu öne sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap