SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban: Bir daha kimsenin içişlerimize karışmasına izin vermeyeceğiz

Taliban: Bir daha kimsenin içişlerimize karışmasına izin vermeyeceğiz

11 Ocak 2022 Salı - 10:35




Afganistan'da Taliban Dışişleri Bakanı Muttaki, ülkesinin büyük güçlerin çatışma alanı olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.





20 yıldan fazla ABD ve müttefiklerin karşı mücadele verdikten sonra Afganistan’daki yönetimi ele geçiren Taliban emperyalistlere mesaj verdi.

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020’de yapılan anlaşmanın ülkedeki yabancı güçlerin çekilmesinin yolunu açan önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Muttaki, “Sorumlu bir taraf olarak Afganistan’a, dünyada istikrar, ekonomik büyüme ve daha iyi bir gelecek inşasında pozitif bir rol oynaması için bir şans vermenin zamanı geldi” dedi.

Afganistan’ın geçen yıl ağustosta çok kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Dışişleri Bakan Vekili Amir Han Muttaki,  ABD’nin çekilmesi ve Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele almasının iddia edildiğinin aksine son derece 'barışçıl bir ortamda gerçekleştiğini' savundu.

Muttaki, “Afganistan İslam Emirliği, Kabil’e bir ulusal birlik mesajı ile girdi ve barış, kardeşlik kollarını eski siyasi ve askeri rakiplerine açtı. Tarihte böylesine medeni, insani ve İslami bir icraat nadir görülmüştür” dedi.

ABD ile Doha’da yaptıkların anlaşmanın Afganistan ile dünya arasındaki ilişkinin temel çerçevesini teşkil ettiğini kaydeden Muttaki şöyle devam etti: "Komşularımızla bölge ile ve dünya ile pozitif ve yapıcı ilişkiler kurma peşindeyiz. Karşılıklı saygıya dayalı olarak tüm uluslarla olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz ki büyük güçlerin çatışma analı veya herhangi bir düşmanlığın parçası olmayalım."


Eski hükümetten 500 bin çalışanın işine devam ettiğini belirten Muttaki, eski hükümetin çökmesinin ardından kimseye ön yargı ile yaklaşmadıklarını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap