SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban belediye çalışanı 3 bin kadına "Evde kalın" dedi

Taliban belediye çalışanı 3 bin kadına "Evde kalın" dedi

19 Eylül 2021 Pazar - 14:33




Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban öncesi 3 bin kadının belediyede çalıştığı belirtildi. Taliban kadınlara 'evde kalın' çağrısı yaptı.





Afganistan’da Taliban, başkent Kabil’de belediyede çalışan kadınların işe dönmemesin söyledi. Kabil’in geçici belediye başkanı, yalnızca görevi bir erkekle değiştirilemeyecek kadınların işe devam edebileceğini söyledi.

t24'ün Euronews’tan aktardığı habere göre, Taliban’ın kontrolüne geçen Afganistan’da kız çocuklarının ortaokula gitmesi yasaklanırken eski hükûmetin Kadın Bakanlığı da Ahlak Bakanlığı olarak değiştirildi.

Yeni adımların ardından başkent Kabil’de de belediye başkanı, kadın çalışanların belediyedeki işlerine dönüp dönmeyeceğine dair bir karar verilene kadar evlerinde kalmalarını söyledi. 

Belediye başkanı, Kabil’de Taliban’ın kontrolünün başlamasından önce belediye çalışanlarının 3 bininin kadın olduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap