SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban: ABD, ekonomik olarak hala Afganistan'la savaşıyor

Taliban: ABD, ekonomik olarak hala Afganistan'la savaşıyor

27 Aralık 2021 Pazartesi - 15:03




Afganistan'daki Taliban yönetimi, ABD'nin siyaset ve ekonomide Afganistan ile hala savaştığını belirtti.





20 yıl sonra Afganistan’da yeniden kontrolü ele geçiren Taliban, ABD’nin kendileri ile savaşmaya devam ettiğini açıkladı.

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Yardımcısı Muhammed Abbas Stanikzey, başkent Kabil'de katıldığı bir törende, ABD'nin Afganistan'da askeri olarak yenilgiye uğradığını ancak siyaset ve ekonomide hala savaştığını söyledi.

ABD'nin Afganistan'ın iç işlerine müdahale etmemesi gerektiğini ifade eden Stanikzey, "ABD 2001 yılında Afganistan'ı gündüz işgal etti ve bu ülkeden kaçarken ise gece saat 00.00 idi." dedi.

ABD'nin Afganistan'a ait rezervleri dondurmasını acımasız bir eylem olarak nitelendiren Stanikzey, bu durumun ülkenin iç işlerine müdahale olduğunu kaydetti.

Stanikzey, dünyanın Afganistan'a yaptığı insani yardımların yeterli olmadığını ve mevcut zorlukların yüzde birini bile çözemeyeceğini vurguladı.


Stanikzey, "Biz, tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Ancak dünya ve özellikle ABD Afganistan'da bağımsız bir hükümet kurulmasını istemiyor, bu nedenle de Taliban yönetimiyle uzlaşmaya yanaşmıyor." diye konuştu.

Taliban'ın eylülde geçici hükümetini açıklamasının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen henüz hiçbir ülke Taliban hükümetini resmen tanımadı.

Taliban'ı 1996-2001'de Afganistan'a hakim olduğu dönemde de sadece Pakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri resmen tanımıştı.

BM verilerine göre, Afganistan'da bu kış aylarında nüfusun yarısından fazlasına tekabül eden 22,8 milyon kişinin ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacağı tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap