SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tahran'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi!

Tahran'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi!

13 Mayıs 2021 Perşembe - 12:34




İran'ın başkenti Tahran'da kılınan Ramazan Bayramı namazının ardından Filistin Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak 25 metrelik Filistin Bayrağı taşıdı.





Hamas'ın Tahran Temsilcisi Halid el-Kadumi, gösteride yaptığı konuşmada Filistin'de yaşananların "insanlık meselesi" olduğunu belirterek, "Bugün Mescid-i Aksa'da direniyoruz ve Filistinli gençler ramazanın ilk gününden bu yana aşırıcı siyonistlerin Mescid-i Aksa'nın hürmetine hakaret etmesine izin vermedi. Filistin davası budur." dedi.

Saldırılar 7 Mayıs’ta başladı

Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan ve işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa, bu yıl ramazan ayının son günlerinde Katil İsrail polisinin saldırılarının hedefi oldu.

Siyonist İsrail polisi, 7 Mayıs'ta teravih namazı sırasında Harem-i Şerif'teki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. İslam aleminde büyük tepkiye neden olan saldırılarda, 205 kişi yaralandı, çok sayıda Filistinli ise gözaltına alındı.

Binlerce Filistinli ise 10 Mayıs'ta fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te nöbet tutarken, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazlı saldırılara hedef oldu, 330'dan fazla kişi yaralandı.


Siyonist İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 17'si çocuk, 7'si kadın 1'i yaşlı olmak üzere 69 Filistinli şehit oldu, 400'den fazla kişi yaralandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap