SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suudi Arabistan, Türkiye'nin askeri harekatından rahatsız oldu

Suudi Arabistan, Türkiye'nin askeri harekatından rahatsız oldu

10 Ekim 2019 Perşembe - 11:33




TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, operasyona karşı çıkan ülkelerden biri de Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan, Trump'ın isteği üzerine terör örgütü YPG'ye 100 milyon dolar göndermişti.





Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu'nun Fırat'ın doğusuna kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Dünyanın takip ettiği operasyona ise Suudi Arabistan'dan tepki geldi. Suudi Arabistan tarafından Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatına kınama mesajı yayınlandı.

TÜRKİYE'NİN SALDIRISI BÖLGEYİ TEHDİT EDİYORMUŞ

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA tarafından yayınlanan mesajda, "Krallık, Türk ordusu tarafından Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelere başlatılan saldırıyı kınıyor" ifadeleri yer aldı. Mesajda, "Türkiye'nin saldırısı Suriye'nin egemenliğini ihlal eden ve bölge güvenliğini tehdit ediyor" denildi.

ARABİSTAN YPG'YE 100 MİLYON DOLAR GÖNDERMİŞTİ

Suudi Arabistan yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın isteği üzerine terör örgütü YPG'ye 100 milyon dolar destek göndermişti.

LÜBNAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine askeri operasyon başlatma kararını gözden geçirme çağrısında bulunarak, bu tür eylemlerin sivillerin ölümüne ve yerlerinden olmasına yol açacağını belirtti.

Yazılı açıklamada, "Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriye topraklarının bütünlüğüne bağlı kalarak uluslararası hukuka saygı gösterilmesi amacıyla Türk komutanlığını, kararını gözden geçirmeye ve tüm taraflarla işbirliği yapmaya çağırıyoruz" dendi.


NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı dün gece başladı. Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor.

Öte yandan Hatay'dan dün akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy İslahiye'ye ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy Şanlıurfa'da yönüne ilerledi. Geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden konvoydaki birliklerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır hattı ve Suriye'de görevlendirileceği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap