SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Suriyeliler ülkelerine dönüyor

12 Temmuz 2019 Cuma - 09:55




Suriyeli sığınmacılar, geçen yıldan beri Suriye hükümeti ile Lübnan emniyetinin koordinasyonunda, gruplar halinde ülkelerine dönüyor.





Lübnan resmi verilerine göre, 2011'de patlak veren Suriye'deki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Lübnan'a göç etti.

Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyelilerin gruplar halinde gönüllü olarak vatanlarına dönmeye devam ettiği belirtildi.

TEK TEK SURİYE'YE DÖNÜYORLAR

Ülkenin farklı bölgelerinde ikamet eden 820 Suriyeli sığınmacının güvenli bölgelere döndüğü kaydedilen açıklamada, söz konusu sığınmacıları taşıyan otobüslere sınırdan geçinceye kadar Lübnan güvenlik güçlerinin de eşlik ettiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Suriyeli sığınmacıların, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Suriye hükümeti ile koordinasyonlu şekilde ülkelerine döndüğü ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap