SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Suriyeliler ülkelerine dönüyor

13 Eylül 2018 Perşembe - 16:50




Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan t





Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı, Türkiye'nin farklı  illerinde yaşayan 120Suriyeli, Gönüllü Geri Dönüş Programı kapsamında, Öncüpınar  Konaklama Tesisleri Göç İdaresi Müdürlüğü bürosundaki işlemlerin ardından  minibüslerle ülkelerine gönderildi.
Suriye uyruklu Zeynep Salih, yaptığı açıklamada,  yaklaşık 3 yıl önce ailesiyle geldiği Türkiye'den ayrılırken hüzün ve sevinci bir  arada yaşadığını söyledi.
 
Türkiye'de kaldığı süre içerisinde komşuları ve arkadaşlarıyla çok  güzel günler geçirdiğini anlatan Salih, Suriye'de daha önceden yaşadıkları  bölgelerin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları sonrası terörden  arındırıldığını, bu nedenle dönüş yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.
 
Ülkelerinde mutlu bir hayat yaşayacaklarına olan inancını dile getiren  Salih, "Eşim bizden önce gitti, Azez'de bir iş kurdu ve bizi yanına çağırdı.  Aileme ve ülkeme kavuşacağım için mutluyum ama Türkiye'deki komşularımı  özleyeceğim." dedi.
 
Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 1 Ocak 2015'ten bu yana, program  kapsamında, yaklaşık 80 bin Suriyeli ülkesine dönüş yaptı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap