SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriyeli çocuklar intihara kalkışıyor!

Suriyeli çocuklar intihara kalkışıyor!

01 Temmuz 2016 Cuma - 18:30




Ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle başka yerlerde yaşamak zorunda kalan Suriyeli çocuklar son çare olarak intihara teşebbüs ediyor.





Lübnan’da yaşayan Suriyeli çocukların sık sık intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Foreign Policy’den Sulome Anderson’un haberine göre araştırmalar, Suriyeli mültecilerin içinde bulunduğu zor yaşam koşullarının çocukları intihara sürüklediğini ortaya koyuyor.

ÇOCUKLAR DA UMUDUNU YİTİRİRSE..

Habere göre, korkunç şartlar altında yaşamak zorunda kalan birçok Suriyeli çocuk intiharı tek kaçış yolu olarak görüyor. 2014 Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun araştırmasında, Lübnan’da yaşayan Suriyeli genç mültecilerin yüzde 41’i intihar eğilimli olduğu belirtiliyor. Yerel sivil toplum kuruluşları, intihar vakalarının tam sayısal değerini veremiyorlar. Fakat Suriyeli çocuklar arasında intihara teşebbüs sıkça rapor ediliyor.

Sivil toplum kuruluşunda çalışan psikiyatrist Hala Kerbage, kamplarda gençler ve çocuklar arasında intihar vakalarına çok sık rastlandığını ileri sürdü. Suriyeli çocukların, hayatlarındaki geri dönüşü olmayan değişimden çok etkilendiğini, bir süre sonra yaşam koşulları yüzünden tamamen umursuzluğa kapıldıklarını ve hiçbir gelecekleri olmadıklarına inandıklarını anlattı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap